5 важливих порад, як підготуватися до ЗНО

5 важливих порад, як підготуватися до ЗНО

ЗНО (ЗНО) – зовнішнє незалежне оцінювання, яке проходить у вигляді тестів.

Таке тестування обов’язково проходять випускники шкіл України. Кожен бажаючий продовжити навчання у вищому навчальному закладі не може обійти стороною ЗНО. Діти посилено готуються до тестів весь випускний клас, а деякі починають ще раніше. П’ять порад допоможуть пройти цей життєвий етап без поразок.

Починайте готуватися заздалегідь

Для успішного складання тестів потрібне повторення пройденого з 5 по 11 клас матеріалу. Згадати все за пару місяців до ЗНО нереально навіть для тих, хто навчався на «відмінно». Починати підготовку найкраще в 10 класі або хоча б на початку 11-го.

Важливо зосередитися на тих предметах, які стануть в нагоді в подальшому навчанні. Крім обов’язкових української мови і літератури, математики або історії України, майбутнім медикам доведеться повторювати матеріал з біології, а потенційним перекладачам – з англійської мови та ін.

Визначтеся з форматом підготовки

Багато школярів вважають, що впораються з підготовкою до ЗНО самостійно. Зазвичай це вимагає більше часу і сил, ніж робота з учителем. Потрібно бути відповідальним, організованим і дисциплінованим, інакше результат буде невтішним.

Альтернатива самостійних занять – уроки з репетитором або курси з підготовки до ЗНО в Києві. Перші більш дорогі, другі дають відмінний результат при відносно невеликих витратах. Ідеальний варіант – відвідувати курси і повторювати матеріал вдома.

Постійно вирішуйте тести

До проведення ЗНО потрібно вирішити якомога більше тестів. Так вийде «набити руку» і підвищити впевненість в собі. Не варто обходити увагою і минулорічні тести. Вони покажуть реальний рівень знань, вдасться пізнати свої помилки і те, що потрібно підучити.

Підпишіться на групи по підготовці до ЗНО

У спільнотах можна знайти фільми і відеоуроки з навчальним матеріалом і пізнавальними доповненнями. Більшість таких відео короткометражні та дозволяють легше запам’ятати інформацію. У групах періодично публікують і короткі тести: їх можна проходити онлайн. Правила, таблички, систематизований матеріал у вигляді міні-підказок – все це є в інтернеті.

Знайдіть «суперника»

Добре мотивує підготовка наввипередки – найкраще «зубрити» разом з другом. У процесі повторення матеріалу можна задавати один одному питання, обговорювати незрозумілі моменти, знаходити істину в суперечках.

Головне – не панікуйте і не бійтеся. Досить докласти трохи зусиль – і все обов’язково вийде!

Навчіться ефективно використовувати свій час Одна з найпоширеніших помилок під час самостійної підготовки до ЗНО – невміння правильно використовувати власний час. Для того, щоб уникнути її, спробуйте почати планувати свої дії. Наприклад, щодня відводьте чітко визначений відрізок часу (наприклад, годину) на вивчення певного предмета. Крім того, неодмінно чергуйте роботу та відпочинок (щонайменше 10-15 хвилин). І в жодному разі не відкладайте підготовку на потім: навіть, якщо на вулиці ще березень і до ЗНО залишилося кілька місяців, кожен втрачений день збільшує ваше навантаження.

 

Вам може бути цікаво...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *