ЗНО-2020


УЧАСНИКУ ЗОВНІШНЬОГО ОЦІНЮВАННЯ

ПОСТАНОВИ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

від 20.05.2020 № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів»

ПОСТАНОВИ ТА РОЗПОРЯДЖЕННЯ ГОЛОВНОГО САНІТАРНОГО ЛІКАРЯ  УКРАЇНИ

від 21.05.2020 № 24 «Про затвердження тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування в період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)»

НАКАЗИ МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

від 15.06.2020 № 798 «Деякі питання проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання»

від 20.05.2020 № 664 «Про внесення змін до Календарного плану підготовки та проведення в 2020 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти»

від 04.05.2020 №587 «Про підготовку та проведення в 2020 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти»

 

ОСОБЛИВОСТІ ЗНО-2020Наказ Міністерства освіти і науки України від 11.05.2019 № 635 «Деякі питання проведення в 2020 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти»

Наказом затверджено перелік предметів, із яких у 2020 році проводиться ЗНО, визначено кількість тестів, які має право обрати кожен зареєстрований учасник, особливості зарахування результатів ЗНО як оцінку за державну підсумкову атестацію тощо.

Наказ Міністерства освіти і науки України від 09.07.2019 № 947 «Про підготовку до проведення в 2020 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної освіти»

Наказом затверджено Календарний план підготовки та проведення в 2020 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, встановлено строки реалізації заходів, пов’язаних з підготовкою та проведенням зовнішнього оцінювання 2020 року, зокрема – строки проведення реєстрації, перереєстрації, додаткової реєстрації осіб для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, дати проведення тестувань, строки подання заяв для участі в додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання, визначення та оголошення результатів.

Детальна інформація за посиланням на сайті Українського центру оцінювання якості освіти

Закон України «Про освіту»

Стаття 47. Зовнішнє незалежне оцінювання

1. Зовнішнє незалежне оцінювання – це оцінювання результатів навчання, здобутих особою на певному рівні освіти, що проводиться спеціально уповноваженою державою установою (організацією).

2. Зовнішнє незалежне оцінювання здійснюється на основі програм зовнішнього незалежного оцінювання, затверджених центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у відповідній сфері. Зміст програм зовнішнього незалежного оцінювання має відповідати стандартам освіти відповідного рівня і бути доступним для ознайомлення не пізніше ніж за 18 місяців до проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

3. Зовнішнє незалежне оцінювання здійснюється на таких принципах:

– валідності (обґрунтованості та придатності методів і технологій оцінювання для конкретних цілей);

– відкритості та прозорості;

– об’єктивності;

– надійності;

– доступності;

– відповідальності.

4. Процедури, форми та порядок проведення зовнішнього незалежного оцінювання визначаються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у відповідній сфері, з урахуванням можливостей осіб з особливими освітніми потребами та мають бути оприлюднені не менш як за шість місяців до проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

5. Зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання здійснюється за кошти державного бюджету та за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством. Зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання осіб, які завершують здобуття базової та профільної середньої освіти, здійснюється за кошти державного бюджету.

6. Положення про спеціально уповноважену державою установу (організацію) затверджується відповідно до законодавства.

7. Засади зовнішнього незалежного оцінювання, не встановлені цим Законом, визначаються спеціальними законами.

Детальна інформація за посиланням на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

РЕЄСТРАЦІЯ

03.02-24.03.2020

Детальна інформація на сайті Українського центру оцінювання якості освіти за посиланням:

Процедура реєстрації

Процедура реєстрації осіб, які не складають ДПА у формі ЗНО

Процедура реєстрації осіб, які складають ДПА у формі ЗНО

Особам з інвалідністю

Звіт щодо реєстрації на ЗНО-2019

МЕТОДИЧНИЙ ПОРАДНИКМетодичні матеріали, підготовлені фахівцями ХРЦОЯО:1. Відповіді на найбільш поширені запитання  учасників пролонгованих дистанційних семінарів

Програми ЗНО, характеристика сертифікаційних робіт, Критеріїв оцінювання завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю – детальна інформація за посиланням на сайті Українського центру оцінювання якості освітиТести минулих років – детальна інформація за посиланням на сайті Українського центру оцінювання якості освіти

Вам може бути цікаво...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *